Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 21 oktober 2010

Lochem verdient ook een skatepark!!

              

 Op uitnodiging van het jongerenwerk in Lochem kwam raadslid Carola Eppink vandaag een kijkje nemen bij het skate evenement op de Kleine Markt in Lochem. Al sinds 2008 is het de bedoeling dat er in Lochem een volwaardige skatebaan moet komen. Vele jongeren en ook hun ouders en het jongerenwerk zetten zich hier voor in. Voor de tweede maal heeft men opnieuw handtekeningen verzameld voor de gemeenteraad. Echter in 2008 was er al een substantieel bedrag toegezegd maar helaas is deze in de ambtelijke molen vermaald geraakt en zijn er bovendien andere keuzes gemaakt met het geld voor de skatebaan. D66 raadslid Carola Eppink heeft hierover in juni dit jaar de nodige vragen gesteld aan wethouder de la Court (vragen en antwoorden) Van het bedrag dat ooit ter beschikking werd gesteld door de Raad is slechts nog 7600,- euro over! Er ligt al meer dan 2 jaar een prachtig plan voor een skatebaan bij de Kijksteeg. De oude en onveilige skatebaan bij de Koedijk is inmiddels verwijderd. De half-pipe die vanmiddag eenmalig in het centrum van Lochem stond, heeft vele jongeren een mooie herfstvakantie dag vermaak bezorgd. “Lochem, gun uw jongeren een sportieve buitenplek in de vorm van een skatepark”, zo liet menig jongere vanmiddag weten. Na 2 jaar mag je op z'n minst onder de indruk zijn dat de jongeren in Lochem zo vasthoudend zijn gebleven.