Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 7 maart 2014

Oehoe, Oehoerend hard kwamen zie doar aangescheurd

Deze beroemde zin is van de Achterhoekse rockband ‘Normaal’ , u ongetwijfeld welbekend.

Wist u overigens dat de doorbraak van de band ‘Normaal’ is geweest in 1975 op het Lochem Popfestival ? Ja, het kan dus wel, een attractie van formaat in de gemeente Lochem.

Het  tweede couplet van ‘Oerend Hard’ begint met ‘Langzaam ri- jen dat deeen zie nooit ‘.

Hetzelfde geldt helaas voor het autoverkeer op de Joppelaan in Gorssel. Graag vraag ik uw aandacht voor dit belangrijke item met betrekking tot de verkeersveiligheid in Gorssel.  Er wordt namelijk te hard gereden op de Joppelaan.

Weliswaar is de Joppelaan een 30 km/h zone, vanaf het Tolhuisje richting Gorssel centrum, echter de weginrichting is nog gebaseerd op 50 km/h . Dit blijft zo tot aan de Hoofdstraat. De kruising van de Joppelaan met de Molenweg / Kamperweg is verder ronduit gevaarlijk te noemen. Een onoverzichtelijke en onnodig gevaarlijke situatie.

Een mooi voorbeeld overigens  van Naoberschap in de praktijk, een belangrijk D66 verkiezingsthema, vindt hier elke doordeweekse ochtend plaats wanneer klaar overs de jongste jeugd helpen met oversteken .

De D66 verkiezingsthema’s voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014 zijn naoberschap, vakmanschap en ondernemerschap. Het verbeteren van de verkeerssituatie op de Joppelaan is een goed voorbeeld van vakmanschap in verkeersveiligheid.

D66 wil zich hard maken voor het herinrichten van de Joppelaan, vanaf het Tolhuisje naar de Hoofdstraat en een nieuwe kruising Joppelaan / Molenweg / Kamperweg, een investering in verkeersveiligheid, zodat wij de jeugd, zelfstandig,  op een veilige manier naar school kunnen laten gaan.

#nuvooruit met D66 Lochem

Mark Dalhuisen

Gorssel

Kandidaat raadslid D66