Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 23 maart 2014

Verkiezingswinst D66 Lochem

D66 heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen een extra zetel in de raad gekregen en zijn daarmee van 3 naar 4 zetels gegaan. D66 Lochem eindigde als tweede partij qua aantallen stemmen. De verkozen raadsleden zijn Hamp Harmsen, Tanja Pompe, Gerrit Brummelman en Marleen van der Meulen. Marleen van der Meulen kwam met voorkeurstemmen in de Raad. De fractie heeft uit haar midden Hamp Harmsen als Fractievoorzitter benoemd.

De andere partijen hebben de volgende resultaten geboekt: Gemeentebelangen 5, CDA 4, VVD 4, PvdA 3 en Groen Links 3 zetels. Donderdag, 27 maart, wordt de nieuwe raad geïnstalleerd. Intussen wordt er onder leiding van Gemeentebelangen druk onderhandeld over de samenstelling van een nieuw college. Voor meer informatie over de uitslag zie “Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen 19 maart 2014” onder publicaties.