Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 19 mei 2014

D66 zet Sluiskolk Eefde op agenda 2e Kamer.

D66  Zet Sluiskolk Eefde op agenda 2e Kamer.

D66 Lochem is van mening dat voor de economische ontwikkeling van Oost Nederland de 2e Sluiskolk in Eefde doorgang moet vinden. Gerrit Brummelman stelde dit al in de afgelopen raadsvergadering. Hij wees op het risico dat bij afwijzing van het bestemmingsplan voor de Noord variant er een risico is dat de minister besluit tot andere prioriteiten.

Aan de orde zullen komen dat de veiligheid voor de school slechter wordt, de omgeving er op achteruit gaat door o.a. de kap van de bomen en de verslechtering van de woonomstandigheden. Eefde draait op voor de economie van met name Twente.

D66-Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven heeft laten weten het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te zetten. Tijdens het AO(Algemeen Overleg) over de infrastructurele projecten van 18-6 zal dit punt behandeld worden. D66 zal vragen welke redenen de doorslag hebben gegeven om te kiezen voor deze variant.

Door de Kamerbehandeling van 18-6 zal D66 Lochem voorstellen om de besluitvorming  van Raad naar Juli door te schuiven.

Eefdenaren kunnen om de urgentie kracht bij te zetten naar de behandeling toe gaan. Hoe lang aandacht besteed wordt aan het onderwerp en welk tijdstip het Algemeen Overleg zal plaatsvinden is terug te vinden op de 2e kameragenda op www.tweedekamer.nl