Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 9 november 2016

D66 pleit voor een veiliger N348

De N348 Gorssel – Eefde wordt heringericht. D66 pleit er voor dat veiligheid voorop moet staan en dat gekozen wordt voor maatwerk. Een verlaging van de maximumsnelheid naar 60 km per uur is een mogelijkheid om de veiligheid te vergroten.

Op dit moment hanteert de provincie Gelderland een strak wegenbeleid, waardoor maatwerk nauwelijks mogelijk is. Het grootse deel is gebiedsontsluitingsweg en daar moet de snelheid 80 km/u zijn.

Verbeteren leefbaarheid en veiligheid
Aan de N348 Gorssel – Eefde staan veel bomen en zijn er veel erftoegangen. Ook steken er in de spits veel scholieren over. Er is een grote groep omwonenden die de leefbaarheid en veiligheid wil verbeteren door de snelheid te verlagen. Fractievoorzitter D66 Lochem Marleen van der Meulen: “Veiligheid gaat boven alles. De maximum snelheid van 80 km/uur is hier echt te hoog, dat willen we graag veranderen”.

Motie
In de Statenvergadering van woensdag 9 november bespreken de Staten de herinrichting van de N348 Gorssel – Eefde. D66 Statenlid Rigo Heldoorn vraagt door middel van een motie aandacht voor de menselijke maat. D66 Lochem ondersteunt dit van harte.