Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 21 mei 2017

Sierk Plaat trekt zich terug als kandidaat lijsttrekker GRV 2018

De afdelingsverkiezingscommissie (AVC) maakt bij deze bekend dat Sierk Plaat zich teruggetrokken heeft als kandidaat voor het lijsttrekkerschap bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. Daarmee is Hamp Harmsen de enige kandidaat. De lopende verkiezing die uit ging van twee kandidaten heeft nu haar betekenis verloren. In overleg met de landelijke verkiezingscommissie heeft de AVC besloten om een nieuwe verkiezing uit te schrijven die uit gaat van één kandidaat. Art. 6.24 van het Huishoudelijk Reglement van D66 bepaalt namelijk dat bij één kandidaat ook een verkiezing moet worden gehouden. Leden krijgen binnenkort dus een oproep om opnieuw hun stem uit te brengen.