Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 22 juni 2017

Excursie 23 juni “de boer op”

Op vrijdag 23 juni organiseert de landelijke werkgroep ‘Landbouw, Voedsel, Biodiversiteit’ (LVB) een excursie. Ook tweede kamerlid Tjeerd de Groot zal hierbij aanwezig zijn.

Het doel is om inzicht te krijgen in de problematiek die speelt bij boeren door bij hen langs te gaan. Voorzitter van de LVB en D66 raadslid Marleen van der Meulen: “We willen boeren, marktpartijen en politiek verbinden. Zowel lokaal, provinciaal als landelijk. Daarbij gaat het om een eerlijke voedselketen, een gezonde bodem en voldoende biodiversiteit”.

De bedoeling is dit in de toekomst vaker te doen. “Wat ons betreft met vertegenwoordigers van meerdere politieke partijen”, aldus Marleen.

 

Van harte welkom

Laat voor vrijdagochtend even weten als je komt mede in verband met de lunch. Dat kan via een mail naar vandermeulenmarleen@gmail.com.

 

 

Programma

10.30 uur

koffie en rondleiding bij Erik Hoentjen, bestuurslid LTO, reguliere melkveehouder (60 koeien).

Lendenweg 8, 7245 PH Laren (Gelderland)

 

12.30 uur

lunch en rondleiding bij Erik Smale van ‘Boerenverstand‘,

Voorzitter van agrarische natuurvereniging ’t Onderholt en melkveehouder (150 koeien)

Plantageweg 1, 7215 SK Joppe

Tevens daar aanwezig:

Johan Temmink, specialist mest en mineralen bij ‘For Farmers’ uit Lochem

en actief betrokken bij de ontwikkelingen van de Kringloopwijzer en ‘De Vruchtbare Kringloop’ Achterhoek. Lees het artikel.

 

15.00 uur

rondleiding Permacultuur ‘De Veldhof‘ door boer Frans Kaal

Veldhofstraat (/kruising Marsweg), Joppe

Tevens daar aanwezig:

Merijn Struik, ontwikkelaar van duurzame voedselsystemen, aangesteld om het opzetten van korte voedselketens in Lochem te begeleiden. Bekijk de website.