Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 11 februari 2018

Het Lochems Energieakkoord: kansen voor een groene en schone toekomst!

Nederland heeft het klimaatakkoord van Parijs ondertekend. Lochem heeft het Gelders Energieakkoord ondertekend. Maar met je handtekening ergens onder zetten ben je er niet. Dan moet je iets doen. Daarom wil D66 Lochem het over het ‘hoe en wanneer’ eens worden met de andere partijen. Zowel andere politieke partijen als marktpartijen. Met als resultaat een heldere overeenkomst: ‘het Lochems Energieakkoord’.

De wereld verandert en daar ziet D66 kansen. Kansen voor mensen, om hun eigen energie op te wekken, of op slimme wijze hun energierekening te verlagen, kansen voor schone gemeentes waar het gezond en prettig wonen is.

Samenwerking is de sleutel
De aarde gaat ons allemaal aan, van links tot rechts willen wij een gezonde aarde. D66 is ervan overtuigd dat op duurzaamheidsgebied veel winst valt te behalen; zowel qua werk en inkomen als qua saamhorigheid. Dit is geen onderwerp waarop politiek bedreven moet worden. Dat blokkeert of  op z’n minst vertraagt het. Samenwerking is de enige manier, zo is de overtuiging van D66 Lochem.

Lochems Energieakkoord voor een grote omslag
“Een Lochems Energieakkoord tussen alle partijen kan hierbij helpen om stappen te zetten”, benadrukt Marleen van der Meulen, D66 raadslid. “In Lochem zitten niet alleen politieke partijen, maar ook marktpartijen en natuurlijk ook heel veel inwoners, dik 33.000. Samen willen wij ervoor zorgen dat wij deze grote omslag maken. Dat zijn we verplicht aan onszelf maar zeker ook aan de generaties na ons.  Zoals Jan Terlouw zegt: “We kunnen niet langer wachten”! Daarna kunnen we meters maken!”.