Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 23 februari 2018

Groen, groener….

 

Gedeputeerde Michiel Scheffer overhandigde op vrijdag 23 februari het ‘circulaire estafettestokje’ aan D66 wethouder Duurzaamheid, Trix van der Linden. De gemeente Lochem wil in 2030 klimaatneutraal zijn en ontvangt het estafettestokje omdat de gemeente zelf veel duurzame maatregelen doorvoert. Daarbij werkt de gemeente met lokale partners actief samen om de klimaatambitie tot uitvoering te brengen.

Het circulair estafettestokje werd in 2014 door de stichting Green Capital Challenge in het leven geroepen. Inmiddels is het stokje zestig keer overhandigd aan duurzame initiatieven in Nijmegen. Nu Nijmegen dit jaar de duurzame hoofdstad van Europa is, willen provincie Gelderland en Stichting Green Capital Challenge het estafettestokje verder Gelderland inbrengen om circulaire projecten in de spotlights te zetten.

Trots

Lijsttrekker Hamp Harmsen, Wethouder Trix van der Linden en Gedeputeerde Michiel Scheffer, allen van D66, zijn trots dat Lochem na Nijmegen de groene traditie mag voortzetten. “Om onze klimaatdoelstellingen te halen zijn we allemaal aan zet!”, aldus Hamp Harmsen. “D66 is ervan overtuigd dat op duurzaamheidsgebied veel winst valt te behalen; zowel qua werk en inkomen als qua saamhorigheid, win-win dus!”.

Lochems Energeakkoord

Met gedeputeerde Michiel Scheffer werd ook gesproken over een eventueel Lochems Energieakkoord, een van de speerpunten van het Verkiezingsprogramma van D66 Lochem.