Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 5 maart 2018

D66 Lochem zegt NEE tegen wachtgebied boven Lochem!

Het wachtgebied van de vliegtuigen lijkt verplaatst te worden naar het luchtruim boven Lochem. Boven Lochem zal de minimale vlieghoogte 2.700 meter zijn. De prognose van het ministerie is dat er ongeveer eenmaal per kwartaal gebruik moet worden gemaakt van een wachtgebied.

D66 Lochem is tegen het wachtgebied boven de gemeente Lochem, tegen de geringe hoogte en tegen de gang van zaken. Hamp Harmsen, Lijsttrekker D66, is klip en klaar. “Geen wachtruimte boven Lochem! We zullen het college vragen hier een duidelijk signaal af te geven en oefenen via de landelijke partij al onze invloed uit om dit tegen te gaan. We willen het hier goed voor elkaar hebben en geluidsoverlast en tenietgaan van woonplezier staan hier haaks op”. Harmsen geeft ook aan dat D66 landelijk ook de drijvende kracht is achter uitstel van Lelystad.

Samen met GB diende D66 een motie in waarin ze het college opriepen maximaal invloed uit te oefenen om het wachtgebied boven de gemeente Lochem tegen te gaan. D66 Lochem zegt NEE tegen wachtgebied boven Lochem!