Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 6 maart 2018

Bijzondere verkiezingsuitgave schoolkrant Staring College Lochem

Onlangs verscheen een bijzondere editie van de schoolkrant van het Staring College. Deze stond op heel originele manier geheel in het teken van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het Staring College is hiermee een mooi voorbeeld van hoe jongeren betrokken kunnen worden bij de politiek en de verkiezingen.

15 maart verkiezingslunch en lijsttrekkersdebat
Op 15 maart mogen enkele jongeren aanschuiven tijdens de lunch met de Lochemse Burgemeester van ‘t Erve en de lijsttrekkers. Elke lijsttrekker krijgt kort de tijd om te pitchen waarom de jonge kiezer op die partij zou moeten stemmen. Aansluitend is het lijsttrekkersdebat dat wordt gepresenteerd door BNN-presentator Jan Versteegh.

Staring College bijzonder stembureau
Het Staring College aan de Zutphenseweg 108 in Lochem is op 21 maart een bijzonder stembureau. Het is die dag geopend van 08:00 tot 17:00 uur. Dit is het gevolg van een voorstel (motie) dat de raad daartoe indiende.