Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 20 maart 2018

Vier jaar verder! Hamp Harmsen blikt terug

Op 21 maart mag iedereen uit de gemeente Lochem weer stemmen. En met het stemmen luiden we het einde van de huidige raadsperiode in. Hoe kijk ik erop terug? En wat zou ik anders doen?

In 2014 werden we de tweede partij. “#Nuvooruit” was de verkiezingsleus. Dat hebben we dan ook gedaan! We hebben op heel veel punten veel bereikt, mede doordat we onderdeel van de coalitie werden. We zijn hard vooruit gegaan.

Hebben we alle Lochemers tevreden kunnen stellen? Nee, dat niet. Spijtig vind ik, maar inherent aan de democratie en het feit dat we samen met Gemeente Belangen en het CDA een coalitie hebben mogen vormen. In een coalitie zitten betekent samenwerken en dan kan je niet altijd je zin krijgen.

Toch ben ik tevreden. Een koers uitzetten en veel van de punten die je als einddoel gesteld hebt halen, is intensief en bevredigend. We hebben regelmatig de hand uitgestoken naar partijen van de oppositie, soms lukte dat, maar vaak ook niet. Zonde! Met elkaar zouden we het nog beter voor elkaar hebben voor de Lochemers. Wij hopen dan ook dat wij na deze verkiezingen een raadsakkoord kunnen sluiten. Dus van tevoren met alle partijen om tafel en het op een aantal zaken eens worden. Dat scheelt een boel tijd en inspanningen en dan kunnen we de komende raadsperiode #noghardervooruit!

#Trots ben ik op onze wethouder Trix van der Linden. Lastige dossiers in een turbulente politieke en maatschappelijke omgeving. Grotendeels veroorzaakt door landelijke politiek, waardoor een aantal zorgtaken nu door de gemeente worden uitgevoerd. Ze had niet alleen maar medestanders op haar pad, maar stond wel mooi haar mannetje.

#Trots ben ik ook op mijn collega D66 raadsleden. Altijd klaar staan voor onze inwoners uit Lochem en alle dorpen. Nooit te beroerd om een extra stap voor ze te doen. Geweldig om met zulke mensen te mogen samenwerken.

We hebben veel bereikt vanuit onze sociale, liberale achtergrond. We zijn een middenpartij van het fatsoen en willen redelijke politiek bedrijven, het liefst samen met collega’s van de andere politieke partijen, van links tot rechts. Wij zijn er voor u, inwoner van de gemeente Lochem.

Stem #goedvoorelkaar, stem D66!

 

Hamp Harmsen