Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 12 februari 2020

Marleen van der Meulen nieuwe fractievoorzitter per 1 maart a.s.

Per 1 maart 2020 is Marleen van der Meulen de nieuwe fractievoorzitter van D66 Lochem. Zij neemt het stokje over van Hamp Harmsen. Hamp was de afgelopen zes jaar fractievoorzitter en stelt zich bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen (in 2022) niet meer verkiesbaar. Hij blijft gemeenteraadslid en zal samen met Marleen tot de volgende verkiezingen de fractie van D66 Lochem vormen.

 

“Marleen heeft mij al eens een tijdje waargenomen. Dat heeft ze uitstekend gedaan. Ik ambieer geen derde periode in de gemeenteraad en zo hebben we nog twee jaar tot aan de verkiezingen in 2022 om elkaar uit en in het zadel te helpen!”

 

Marleen van der Meulen is sinds 2014 raadslid, woonachtig in Gorssel en portefeuillehouder van onder andere de energietransitie en duurzaamheid. Als fractievoorzitter zal zij vanaf 1 maart het boegbeeld zijn van D66 Lochem.

 

Marleen zegt, desgevraagd, geen andere koers te gaan varen. “Samen met Hamp zet ik de ingeslagen weg voort. D66 is een sociaal liberale partij. Als bestuurslid van de landelijke thema afdeling duurzaam van D66 zal ik dat geluid ook hier duidelijk laten horen.” Daarnaast is zij voorzitter van de landelijke werkgroep ‘Landbouw, Voedsel, Biodiversiteit’. Daarvoor heeft zij zich de afgelopen jaren al intensief ingezet in de gemeente Lochem en in de Cleantech Regio. “Dat is heel fijn om te doen. Zo verbind ik de landelijke ontwikkelingen met onze gemeente en regio.”