Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 19 februari 2020

Vanuit de fractie: Niet meer asfalt!

 

Eind  2019 heeft ons college besloten de bezwaren om de Ossenbeltsdijk te asfalteren ongegrond te verklaren.  Naast het asfalteren van deze weg wil het college er ook een fysieke afsluiting in bijvoorbeeld de vorm van een slagboom te plaatsen. Volgens D66, bij monde van Hamp Harmsen, onbegrijpelijk: “We moeten trots zijn op ons mooie landschap met de kenmerkende zandwegen. Samen met enkele andere partijen zullen we het college vragen  andere oplossingen te zoeken voor de begaanbaarheid van deze weg. Niet meer asfalt en zeker niet minder zandwegen!”

Marleen van der Meulen nieuwe Fractievoorzitter D66

Per 1 maart 2020 is Marleen van der Meulen de nieuwe fractievoorzitter van D66 Lochem. Zij neemt het stokje over van Hamp Harmsen. Hamp was de afgelopen zes jaar fractievoorzitter en stelt zich bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen (in 2022) niet meer verkiesbaar. Hij blijft gemeenteraadslid en zal samen met Marleen tot de volgende verkiezingen de fractie van D66 Lochem vormen.Marleen van der Meulen is sinds 2014 raadslid, woonachtig in Gorssel en portefeuillehouder van onder andere de energietransitie en duurzaamheid. Als fractievoorzitter zal zij vanaf 1 maart het boegbeeld zijn van D66 Lochem.

Thema

Wonen, groen & leefklimaat

D66 vindt het van groot belang de aantrekkelijkheid van Lochem als vestigings- en woonplaats te behouden. Daarnaast vinden we het behoud van het karakter van de gemeente voor recreatie essentieel. Dit stelt eisen aan de ontwikkeling van het buitengebied.

Lees meer