Steun ons en help Nederland vooruit

Ernst Dingemans

Fractieondersteuner

Ruim zes jaar geleden hebben mijn vrouw Sonja Brussen en ik op de rand van de binnenstad een prima plek in Lochem gevonden. De stad onder handbereik en in de omgeving bossen genoeg om hond Amy uit te laten. Beiden zijn we beeldend kunstenaar, Sonja fulltime en ik parttime met als nevenfunctie logistiek-en-administratief-medewerker van mijn vrouw.

Geboren en getogen in Amsterdam heb ik, na enkele jaren in de penicilline-productie gewerkt te hebben, gekozen voor een baan in “het milieu” en kwam zo bij het Zuiveringsschap en later het Waterschap Rijn en IJssel terecht. Intussen was ik actief voor D66, met name vijf jaar als raadslid in de gemeente Doetinchem. Via het werk bij het waterschap zat ik geruime tijd in het bestuur van Plattelandshuis Achterhoek Liemers en was er later voorzitter van.
Al met al passeerde er in die tijd een keur aan belangentegenstellingen tussen mensen, bedrijven en instellingen, ieder met hun eigen, meestal oprechte, gelijk. Zo is het ook in Lochem en een goed bestuur zal ernaar streven die tegenstellingen zoveel mogelijk te overbruggen terwijl er uiteindelijk toch knopen zullen moeten worden doorgehakt.

Als fractieondersteuner wil ik vanuit het gedachtegoed van D66 vooral een bijdrage leveren aan een zorgvuldige en afgewogen besluitvorming in een wereld van botsende belangen.