Steun ons en help Nederland vooruit

Gerrit Brummelman

Raadslid

Wie is Gerrit Brummelman?

In 1955 geboren, daarna  getogen, weggegaan en teruggekomen in de mooie gemeente Lochem (Gorssel).  Ik woon samen met mijn vrouw weer op de ouderlijk boerderij.  Wij hebben twee zonen.

Gemotiveerd om een goed evenwicht te houden tussen de omgeving en verantwoord ondernemen en voedsel produceren, heb ik een landbouw opleiding gevolgd. Passend bij de D66 uitspraken “denk en handel over de grenzen en deel eerlijk”, heb ik na mijn opleiding in Afrika gewerkt in diverse landbouw en voedselprojecten.  Via omzwervingen in het onderwijs,  landbouworganisaties, provincie en diverse functies bij  de rijksoverheid werk ik nu bij het ministerie van Economische Zaken aan de transitie van landbouw naar voedselbeleid en het waterbeleid. In mijn gehele loopbaan is de voedselzekerheid een rode draad geweest. Het op een op innovatieve en verantwoorde wijze aan de agri-foodketen werken blijft een passie. Een Cleantech agrifood centrum in Lochem zie ik dan ook als een kroon op het werk.

Waarom D66?
De D66 beginselen sociaal liberaal, handelen en denken over grenzen heen passen helemaal bij mij.  Zeker in deze tijd komt het motto “deel eerlijk” soms in het gedrang. Bij de sociaal liberale partij wordt dit goed bewaakt zonder dat de mensen hun eigen verantwoordelijkheid kunnen ontlopen.

Wat wil je voor Lochem betekenen?
Begonnen als éénmansfractie en nu met 4 personen hebben we D66 en de D66 onderwerpen goed op kaart kunnen zetten en blijven we er aan werken  Aandacht voor ondernemen in balans met de omgeving, veel onderwijsvernieuwingen zoals de brede school, eenmalig investeren in dorpshuizen die daarna op eigen benen staan en een vangnet voor mensen die het echt nodig hebben.

Meer van Gerrit Brummelman