Steun ons en help Nederland vooruit

Wie is Hamp Harmsen?

Mijn naam is Hamp Harmsen en Fractievoorzitter en Lijsttrekker van D66 Lochem. Ik ben getrouwd met Judith Harmsen, vader van Marie (15) en Jansje (12) en woonachtig in Lochem. In mijn paspoort staat als geboorteplaats Gorssel en met mijn kraambed in Almen aan de Scheggertdijk ben ik een trots Lochemer. Na het uitzwermen via o.a. Zutphen, Deventer, Amsterdam en Rotterdam ben ik sinds 2002 wederom binnen de grenzen van gemeente Lochem gevestigd waar ik met veel plezier in de stad Lochem woon.

Ik werk als zelfstandig ondernemer. Via mijn organisatie coördineer ik voor opdrachtgevers beleidsvoorbereidende en uitvoerende activiteiten in een complex (politiek) krachtenveld op strategisch/bestuurlijk niveau binnen de Geestelijke Gezondheidszorg.

In mijn vrije tijd onderhoud ik een historisch bedrijfsvaartuig, een voormalig binnenvaartschip genaamd de Stad Breda, dat in de museumhaven Rotterdam ligt(Delfshaven). Ik vind het lekker om hard te lopen en erop uit te gaan met het gezin.

Waarom kies ik voor D66?
Ik ben een pragmaticus en realist. Ik sta 100% achter het gedachtegoed van D66. Geen dogma’s, geen doctrines, geen wijsheid in pacht, maar het beste politieke gedachtegoed voor de vragen van deze tijd. Met hoofd en hart maar niet met onderbuik! Sociaal en liberaal.

Wat zijn je drijfveren om in de politiek te gaan?
‘Niet lullen maar poetsen’ is een instelling die ik heb geleerd in Rotterdam. Iets vinden of ergens over klagen staat bij mij gelijk aan er ook iets aan doen. Met de beslissing in 2009/2010 om het nieuwe gemeentehuis te realiseren vond ik het hoog tijd om me er zogezegd tegenaan te bemoeien. Ik vond en vind het nog steeds een gotspe, letterlijk miljoenen gemeenschapsgeld over de balk. En dat in huidige tijd. Zo zijn er nog wel meer zaken die echt anders moeten. En je hoeft geen wetenschapper te zijn om dat te zien. En dan kan ik niet alleen maar toekijken.

Wat wil ik bereiken voor de gemeente Lochem?
Mijn kennis en aandachtsgebieden zijn: zorg en welzijn, jeugd en onderwijs, veiligheid en bestuur. Ik sta daarbij voor een pragmatische koers op basis van idealen. De huidige samenleving vraagt om een proactieve instelling en een gemeente die naar de inwoners toekomt en ze betrekt in een voortdurende dialoog. Als volksvertegenwoordiger sta ik daar voor!

Na een aantal jaren raadslid te zijn merk ik zichtbare resultaten van mijn inspanningen en wil ik ook voor 2018-2022  volksvertegenwoordiger zijn. Met flow en elan! U kunt mij ook volgen op twitter @Hampharmsen.

 

Meer van Hamp Harmsen