Steun ons en help Nederland vooruit

Leendert Stutvoet

Fractie-ondersteuner en Kandidaat raadslid

Wie is Leendert Stutvoet?

Mijn naam is Leendert Stutvoet, getrouwd met Marie-Cécile, vader van Thijs (25), Maartje (22), Aert (20) en Geert (18). Sinds 2007 wonen wij in Joppe, en betrokken geraakt met de lokale politiek als voorzitter van ‘De groenen  Long van Gorssel’ en als voorzitter van RONA, de organisatie die de belangen van de bewoners langs het spoor behartigt. Sinds enkele jaren ben ik fractieondersteuner van D66. Nu mijn kinderen allemaal het huis uit zijn wil ik graag als raadslid de volgende raadsperiode meemaken.

Al 30 jaar vervul ik management rollen in  het bedrijfsleven en ben momenteel directeur van een bedrijf in Hoogeveen.

In mijn vrije tijd stap ik graag op de racefiets, ga af en toe golfen op de Lochemse. Zomers gaan we  de bergen in voor wandelvakanties of verder regelmatig  het theater.

Wat wil je voor Lochem betekenen?

We willen een land en een gemeente nalaten waar onze kinderen ook nog toekomst hebben. Daarvoor wil ik mijn bijdrage leveren binnen onze gemeente. De lokale politiek staat heel dicht bij wat de mensen dagelijks bezighoudt, maar er moet ook aandacht zijn voor de lange termijn. Hoe zorgen we voor een vitale gemeenschap, duurzame oplossingen voor onze energievoorziening, voldoende werkgelegenheid, behoudt va het landelijke karakter van de gemeente, aantrekkelijk voor bewoners en toeristen.

Waarom D66?

Ik heb me vanaf het begin thuis gevoeld bij D66. Uitgangspunt dat we allemaal in de eerste plaats zelf verantwoordelijk zijn voor ons leven, maar wel met een vangnet voor diegenen die dat nodig hebben. Daarnaast spreekt het groene karakter en het oog voor duurzaamheid me erg aan. Sociaal en liberaal, dat spreekt mij aan. Investeren in de toekomst; het belang van onderwijs dat wordt onderkent.