Steun ons en help Nederland vooruit

Sierk Plaat

Penningmeester

Wie is Sierk Plaat?
Een groot deel van mijn leven heb ik alleen en samen met mijn familie (vrouw en 3 dochters) in met name Tanzania en Nigeria gewoond. Vanaf 1995 woonachtig in Gorssel met zelf korte en lange tijd in verre oorden. Rond en na het jaar 2000 deel uitgemaakt van de Gorsselse en Lochemse D66 fractie.

Ik ben tropische landbouwkundige en bedrijfseconoom en werkte de laatste jaren als analist Food & Agri bij de RABOBANK. Daarvoor ontwikkelingswerker, manager van grote landbouw ondernemingen, consultant, directeur van een NGO en eigen ondernemer. Nog steeds heb ik een klein adviesbureau.

Ik heb altijd belangstelling gehad voor de waarden van onze democratie gevoed door de omstandigheden in mijn werkomgeving waarbij democratische waarden vaak afwezig waren. Met alle ellende van dien.

Ik hou van schaatsen, fietsen, lezen, koken en rommelen rond het huis. Nu ik ben gepensioneerd, heb ik ook meer gelegenheid voor zaken als museumbezoek en me in te zetten voor de samenleving.

Behalve het D66 bestuur ben ik actief bij PUM, scheidsrechter bij SV Epse (hockey) en studiebegeleiding en er is misschien wel ruimte voor meer.

Waarom D66?
Ik ben democraat in hard en nieren. Zeer pro Europa en een open wereld. Dat is een kwestie van gezond verstand. We moeten we als D66 misschien beter luisteren naar mensen wiens mening misschien niet geheel bij de onze passen. Als voorbeeld noem ik boeren en mensen die zich gewoon niet veilig voelen in welk opzicht dan ook.

Lochem is een mooie gemeente en ik wil dat graag zo houden. Natuur en landschap maar zeker ook de economische potentie, maar wel verbouwen op een duurzame manier.

Daarom draag ik graag een steentje bij en blijf zo alles kritisch volgen.

Meer van Sierk Plaat