Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Een blik op de begroting voor 2020 in de Gemeente Lochem door de fractievoorzitter Hamp Harmsen

€12,- OZB verhoging! Waarom? Omdat het college realiseert wat enkele inwoners hebben aangegeven tijdens de collegetour. Logisch, aldus de VVD Lochem. Een eenvoudig marktprincipe. Als inwoner geef je aan dat bijvoorbeeld de buitenruimte beter moet worden onderhouden. Het college gaat dit oppakken, lees: nog niet uitvoeren, en of alle inwoners al wel vast willen afrekenen. Het kopen van diensten aldus de VVD.

Tja….dit soort slappe redeneringen doet ons als politiek niet goed. Evenals bijvoorbeeld een motie van VVD Lochem, GemeenteBelangen Lochem, GroenLinks Lochem en PvdA-afdeling Lochem die het college oproepen dat te doen wat ze horen te doen bij de gemeenschappelijke regelingen die we hebben. O.a. sturen op kosten en zorgen voor meer kwaliteit voor minder geld. Alsof ze dat al niet deden en horen te doen aldus Hamp Harmsen, Fractie voorzitter D66. Hij typeerde het als een vertrouwens vraagstuk.

Gelukkig werden er ook nog verstandige besluiten genomen. Zoals het terugdraaien van enkele bezuinigingen. Op bijvoorbeeld het ouderenwerk. Het college kreeg de opdracht bij de kadernota 2021 op zoek te gaan naar extra middelen om de aangekondigde bezuiniging op het ouderenwerk van SWL à € 50.000 per 2021 te kunnen schrappen. D66 Lochem stemde uiteindelijk in met de begroting

Gepubliceerd op 12-12-2019 - Laatst gewijzigd op 12-12-2019