Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

Wonen!

Wonen!

D66 maakte zich afgelopen weken druk over wonen. Onder andere stelde zij diverse vragen aan het college betreffende het verdwijnen van een groot aantal sociale huurwoningen in de gemeente Lochem. O.a. door de sloop van de Bloemenkamp in Gorssel. Hiermee zullen 40 sociale huurwoningen verdwijnen. De bewoners, veelal oudere bewoners, is dit medegedeeld. Het college en de verantwoordelijk wethouder is gevraagd om de inwoners te helpen aan een passend alternatief.

Legaliseren permanent bewonen recreatiewoning

Een andere vraag kwam voort uit een landelijke trend die is te bespeuren. Regeringspartijen VVD en D66 willen het permanent bewonen van recreatiewoningen legaliseren. E.e.a. was te lezen op het ANP. D66 vroeg de verantwoordelijk wethouder Bert Groot Wesseldijk wat het standpunt van het college is ten aanzien van dit. Wat D66 Lochem betreft legaliseren we het permanent bewonen van recreatiewoningen.

Vuurwerk

In de laatste raadsvergadering diende D66 nog een motie vreemd aan de orde in. Strekking? Zorg ervoor dat we met zijn allen eind 2020 een prettig en veilige jaarwisseling hebben. Dus geen knalvuurwerk en vuurpijlen! Helaas was een meerderheid van onze raadscollega’s hier nog niet aan toe!

Gepubliceerd op 20-01-2020 - Laatst gewijzigd op 20-01-2020